Hou jij net je hoofd boven water? Vier vragen om jouw financiële situatie te checken

Ben jij een ondernemer die net zijn hoofd boven water weet te houden, zoals meer dan de helft van de starters? Of ben je al langer bezig maar heeft de pandemie ervoor gezorgd dat je businessmodel is ingestort? Helaas zien we in het Vlaamse Gewest een stijging van maar liefst 143% van het aantal faillissementen ten opzichte van vorig jaar (2021)*. Hierdoor is de kans groot dat jij jezelf of een andere ondernemer kent die in deze situatie zit.

Er is een stijging van 143% van het aantal faillissementen in het Vlaamse Gewest ten opzichte van vorig jaar*

Weet jij hoe jouw financiële situatie eruitziet? En heb jij een idee wanneer je financieel comfortabel zit? Om je hierbij te helpen hebben we 4 vragen die je kunt stellen:

  1. Als je 3 maanden niet werkt, kun je dan nog rondkomen met je spaargeld?
  2. Heb je inkomsten klaarstaan voor de komende 2 maanden?
  3. Als je zou stoppen met ondernemen, hoe ziet je financiële situatie er dan uit?
  4. Heb je een salesstrategie die werkt?

Kortom, hoeveel extra omzet heb jij nodig per maand om meer ademruimte te creëren voor je bedrijf? Kun je zelf meer ademruimte creëren? En weet je hoe je inkomsten kunt genereren voor jouw onderneming?

Als starter dacht ik dat deze cijfers niet op mij van toepassing waren, maar al snel kwam de realiteit om de hoek kijken: hoe houd ik mijn zaak in leven? Een zwaar auto-ongeluk had ervoor kunnen zorgen dat ik mijn bedrijf zou verliezen, maar dankzij een goede salesstructuur die vooral de focus legt op het snel begrijpen van de problemen van je klant, kon ik mijn zaak redden. Samen met een goed opvolgingssysteem.

Ik richt me op de menselijke kant van maatschappelijk verantwoord ondernemen en ik kan je helpen met jouw salesgesprekken, onderhandelingen en sales flow. Zo kunnen we samen bekijken hoe we meer ademruimte kunnen creëren voor jouw zaak.

Ik heb meer dan tien jaar ervaring als verkoper en creatieve professional en vind duurzaam ondernemen een van de leukste dingen om te doen. Ik wil zoveel mogelijk ondernemers en freelancers versterken in hun verkoopgesprekken en onderhandelingen. Dit doe ik door praktisch advies te geven dat je direct kunt toepassen, zodat je sterker in je schoenen staat en beter leert te onderhandelen. Meer informatie over mijn diensten en workshops vind je op deze website.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat ze gerust achter in de comments of stuur me een bericht!

*Gegevens komen uit het maandelijkse verslag van Statbhel – 16 juni 2022 https://statbel.fgov.be/sites/default/files/files/documents/Ondernemingen/7.5%20Faillissementen/report_BRI_2022_05_NL.pdf