About

Eline Vanduyver specialiseert zich in de zakelijke en organisatorische kant van de creatieve sector. Parts Of Culture is dan ook een maatschappelijk verantwoordelijke onderneming te maken waar de noden van de artiest centraal staan.
De slogan luidt dan ook volmondig:

CREATE WITH PASSION
MANAGE WITH HEART

Want het is belangrijk om op een eerlijke manier samen te werken aan een mooiere samenleving. En dat is nu ook net het doel van Parts Of Culture: de mogelijkheid creëren voor creatieve ondernemers om van hun passie hun beroep te maken met het oog op maatschappelijke impact. Dit kan gaan van hoe je business model eruitziet tot het organiseren van inclusieve evenementen en exposities. Hierbij kan Eline jou begeleiden en versterken in verkooptechnieken en positionering op de markt op een ethische manier. Of bruggen te bouwen tussen jezelf en andere organisaties.

Brug tussen kunst en markt

Eline Vanduyver startte in 2011 met de kunstblog pARTs, om wat heet van de naald is in de kunsten met de hele wereld te delen. Het daaropvolgende jaar studeerde zij als cultuursocioloog af aan UGent. Het hobbyproject pARTs werd in 2018 de onderneming Parts Of Culture. De missie is daarbij adviesverlening op maat aan artiesten en organisaties binnen de culturele sector gericht op maatschappelijke impact. Eline is een bruggenbouwer tussen de creatieve en zakelijke pool. Via gerichte kennis van de actuele markt kan zij jou begeleiden hoe jij van je creatieve talent je beroep kan maken.

We staan voor jou klaar om al jouw vragen te beantwoorden, dus aarzel niet om ons te contacteren!

In Eline haar eigen woorden:

“Allereerst ben ik een socioloog met een passie voor het verbinden van mensen. Maatschappelijke betrokkenheid zit in mijn DNA. Ik zie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen niet als een eenmalige actie. Het moet méér zijn en een deel van de identiteit van een ondernemer en hun bedrijf. Het is mijn doel professionals in de creatieve en culturele sector te versterken in hun verkoopgesprek en dit op een maatschappelijk verantwoorde manier. Via praktisch salesadvies zal je nog beter leren onderhandelen over je contract of offerte, om zodoende echte win-winsituaties te creëren voor jezelf én de klant. Wij overlopen hoe je zoekt naar potentiële klanten tot het sluiten van de deal. Ikzelf ben al meer dan tien jaar actief als verkoper en deel graag mijn expertise.”

In de woorden van de klanten:

“Eline is een onmisbare factor als het op communicatie en sales advies aankomt. Ze kan zich probleemloos verplaatsen en inleven in de doelen van de kunstenaar. Hierdoor is zij in staat een doeltreffend plan op maat op te stellen.” ~ Jielt Gregoire, Freelance designer

“Als jonge ondernemer heb ik nog veel te leren en van wie kan je beter tips krijgen dan iemand met heel veel ervaring en kennis. De workshop was perfect op mijn maat. Eline houdt rekening met het soort onderneming dat jij hebt, wat het extra interessant maakt. Ik heb enorm veel geleerd, niet enkel op ondernemingsvlak, maar ook gewoon voor in mijn dagelijks leven. Ze heeft mij de hele workshop lang in de ban gehouden en mijn aandacht weten vasthouden. Iemand met zoveel ervaring is een fantastische leermeester.
Ik ben ontzettend blij dat ik deze workshop heb kunnen volgen en ga nog veel kunnen groeien in een mooie richting met de kennis die ik heb vergaard. Een grote aanrader voor iedereen die bezig is met ondernemen!
Extra pluspunt is de fijne babbel achteraf.” ~ Aileen Vandenbroele, Creative professional

​”The workshop Eline gave me concerning social responsible selling and ethical sales got me to question my own sales techniques and gave me great new insights on the goals I want to set in my professional career and as a company. She speaks from experience, has many practical examples and is a very pleasant speaker to listen to.” ~ Lore Maene, General Manager

“I attended one of Eline’s social responsible selling workshops and was impressed with the level of detail and experience she brought on. Eline is obviously great at what she does, but is also invested in my success. Not many workshops have this kind of follow up. I would definitely rely on Eline in the future and for other projects.” ~Stijn Van Loo, Conscious Leader

“The Ethical Sales workshop ministered by Eline has helped me grounding among a race of creative thoughts by providing me with guidelines to understand the creative business, sustainability and ethics. The will of doing it in a respectful way was already in me, but my artistic education lacked commercial skills, such as communication in sales and understanding your customer’s profile. Eline has used not only practical examples of negotiation in the art field but also personalized ones, bringing the workshop participants and myself closer to the presented concepts and teaching us how to use the commercial skills on our own products. I totally recommend it and I am very happy to have a better notion on where to invest my time and energy now.” ~Hemanuella Serre, Experimental Artist