Van inclusieve onderneming tot Positive Change Ambassador: mijn avonturen als duurzame ondernemer

Als kleine ondernemer heb ik de afgelopen jaren een behoorlijke reis afgelegd. Van het beginnen met slechts een idee tot het lid worden van netwerken zoals The Shift, het is een wilde rit geweest vol uitdagingen en successen. Maar ik ben trots om te zeggen dat ik onderweg ook veel geleerd heb.

Als eerste werd ik lid van The Shift vzw/asbl, een netwerkorganisatie voor bedrijven, NGO’s, academische instellingen en andere sociale actoren die allemaal één gemeenschappelijk doel hebben: de wereld een betere, meer duurzame plek maken. Het is een geweldige ervaring om samen te zijn met zoveel gelijkgestemde mensen en zo bij te dragen aan positieve veranderingen.

Waarom ik lid ben geworden is natuurlijk niet alleen voor de gezellige babbels. Vorig jaar heb ik mijn certificering als “inclusieve onderneming” behaald en dit jaar ga ik voor de sterren met mijn Bcorp-certificering, waar The Shift mij bij zal helpen en zal ondersteunen. Want laten we eerlijk zijn, een ethisch en duurzaam bedrijf runnen is niet alleen een nice-to-have, maar een must-have. Het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan een betere wereld.

En spreken over het maken van een positieve impact, ik heb recentelijk een badge ontvangen als Positive Change Ambassador door de Erasmus University Rotterdam. Ik heb een MOOC programma afgerond dat gericht was op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, wat als de ultieme to-do-lijst is om de wereld een betere plek te maken. Dit was een fantastische ervaring en heeft mij geïnspireerd om nog meer te doen.

En laten we ook het leuke niet vergeten. Ik ben nog steeds actief betrokken bij No Babes Agency, het eerste inclusieve modellenagentschap in België. Opgericht door No Babes VZW, waar we taboes doorbreken door middel van storytelling en fotografie om positieve mentale gezondheid bij jongeren te bevorderen. Het is geweldig om deel uit te maken van iets dat zo’n verschil maakt in de wereld.

Mijn reis als ondernemer is vol geweest met ups, downs en alles daartussenin. Maar door dit alles heb ik geleerd dat wanneer je gepassioneerd bent over wat je doet en hard werkt om een positieve impact te maken, de hemel de limiet is. Laten we dus blijven streven naar een betere, meer duurzame wereld, stap voor stap!

Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en ervaringen als ondernemers. Laten we elkaar inspireren en samenwerken om een betere toekomst te creëren.

Fijn weekend,

Eline Vanduyver (zij/die)